Träna fotboll ute trotts väder!

När snön faller, det spöregnar eller är isande vind så föredrar många de mer skyddade fotbollsplanerna. De flesta professionella fotbollsspelarna spelar ute oavsett men då oftast på bättre planer med möjlighet till tak, starka lampor och nära in till skydd om något skulle gå illa. Om man som vanlig person vill ut och spela en ruskig dag har man oftast en fotbollsplan att välja på. Denna plan är antingen täckt av snö, lerig eller blåsig. Låt detta inte hindra dig!

Att kunna spela på olika underlag är till stor fördel. Man lär sig hur planen rör sig under fötterna och kan anpassa sin stryka och snabbhet. Dessutom är det jobbigt att springa i till exempel snö och lera. Du får då mer träning på kortare tid.

Under en fotbollsmatch tjänar du mycket på om motståndaren halkar medan du fortfarande står på två ben. Det finns många situationer då detta avgjort en hel match. Därför är det viktigt att vara bekant med planen ifall vädret inte håller. Under höst och vinter får man räkna med att spela på en lerig eller blöt plan. Så träna, träna, träna. Det hjälper enormt mycket i slutändan. Låt inte vädret stoppa dig!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *