Fusk i spelens värld

Ända sedan man började tävla i olika sporter på antikens tid så har det förekommit fusk i olika former. Detta kanske har blivit än mer tydligt på sistone när det har blivit så vanligt att satsa pengar på idrott. Fusk i spelens värld är alltså inte särskilt ovanligt, men det är ändå lika tråkigt varje gång det händer. Det finns många olika typer av fusk i spelens värld och här tänkte vi nämna några av dem.

Doping
Doping är en form av fusk inom sport där en idrottsman tar något olagligt preparat för att öka sina chanser att vinna. Det handlar alltså om att man på konstgjord väg försöker öka sin fysiska och psykiska prestationsförmåga. Två av de vanligaste preparaten som används till doping är testosteron och anabola steroider. För att minska risken för doping i spelens värld och i idrottens värld så brukar oanmälda dopingkontroller förekomma.

Filmning
Annars handlar fusk i spelens värld liksom fusk i sportens värld ofta om att man ska försöka överlista domarna. Till denna kategori av fusk hör exempelvis filmning, som tyvärr har blivit allt vanligare de senaste åren. Det är framförallt inom fotboll och ishockey som filmning existerar. Filmning innebär att en spelare faller medvetet, för att försöka få domaren att döma frispark eller straffspark alternativt att man ska försöka få en domare utvisad. Det handlar oftast om att man vill fejka att en annan spelare har lagt krokben eller tacklats så att man har ramlat, fastän spelaren då i själva verket har ramlat av egen fri vilja. Typiskt för filmning är utsträckta armar och ögonkontakt med domaren. Det behöver inte heller alltid vara ett fall som spelaren simulerar utan det kan lika gärna bara vara smärta eller liknande. Filmning kallas inom ishockey ofta för diving.

Bonusar
Om man som åskådare väljer att satsa pengar på en match så kan man använda sig av så kallade bonusar för att komma undan något billigare med sitt spelande. Att använda dessa anses enligt vissa som fusk, då du har chansen att satsa större summor än vad du egentligen har, vilket i sin tur kan ge mycket större vinstutdelningar. Dock är det ingen som säger att detta är förbjudet, utan bettingsajterna vill snarare att man ska använda sig av detta. Om du vill hitta välkomstbonusar som du kan använda dig av kan du besöka Bonusgambler.com.

Andra fusk
Andra fusk i spelens värld kan vara till exempel att man fuskar med reglerna, att man startar för tidigt (tjuvstart) i vissa tävlingar, eller att man på något sätt försöker minska motståndarens chanser att vinna. När det gäller betting förekommer förstås fusk även där. Man kanske skriver otydligt på spelkupongerna för att inte datorn ska kunna läsa in vad man skrivit. Matchfixning har på senare tid också blivit allt vanligare tyvärr och det handlar alltså om illegal verksamhet för att skapa uppgjorda matcher.