Europeiska landslag gör upp om EM-plats

Eftersom att det svenska landslaget inte tog sig in i fotbolls-VM så var det många som direkt efter kvalets slut började blicka framåt mot nästa chans att få med vårat landslag i en större turnering. Redan nu under hösten kommer en ny chans när kvalet till fotbolls-EM i Frankrike sommaren 2016 kickar igång. Totalt kommer kvaltillfällena att sträcka sig över en period på lite mer än ett år och varje lag kommer här att spela 10 matcher, varav hälften på hemmaplan. De svenska matcherna kommer då att spelas på Friends Arena i Solna och övriga på motståndarnas nationalarenor.

Sverige har redan inlett sitt kval med tre matcher och sammanlagt fem poäng. Dessa har man fått efter en vinst mot Liechtenstein, samt oavgjorda matcher mot Ryssland och Österrike. De två sistnämnda lagen ses som Sveriges starkaste motstånd under detta EM kval och förhoppningsvis kan man plocka med sig ytterligare väl behövda poäng när lagen möts på nytt. Också Moldavien och Montenegro är med i Sveriges kvalgrupp och man kommer då även att möta dessa lag på hemma- och bortaplan.

Av de totalt 53 kvalande lagen så går 23 av dessa till EM. Samtliga gruppvinnare och grupptvåor är garanterade en plats tillsammans med den bästa grupptrean. Övriga grupptreor får spela play-off om de sista återstående platserna. Dessutom är värdlandet Frankrike direktkvalificerade och behöver därför inte kvala. Vill du hålla dig uppdaterad på allt som sker kring det väntande mästerskapet och kvalet så kan du besöka em-fotboll.se för de senaste nyheterna.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *